Slováci v príprave opäť zdolali Česko, nestratili ani set

30.12.2013 Poprad

Poprad 29. decembra (TASR) - Slovenskí volejbalisti vyhrali aj vo svojom druhom prípravnom zápase pred kvalifikačným turnajom o postup na majstrovstvá sveta. Podobne ako v sobotu zdolali zverenci trénera Flavia Gulinelliho Česko 3:0. Slováci pokračujú v príprave v Poprade až do začiatku turnaja, ktorý sa začína 3. januára. O postup na MS 2014 v Poľsku budú Slováci bojovať v Poprade proti Grécku, Ukrajine a Fínsku.

Slováci nastúpili opäť bez Kmeťa a aj bez Chrtianskeho, ktorý mal problémy so slabinami. V základnej zostave nastúpil Diviš. Úvod duelu bol vyrovnaný, do brejku sa ako prví dostali Slováci a pri Skladaného servise viedli 7:5. Česi však rýchlo vyrovnali a na prvom technickom timeoute vyhrávali domáci hráči len o bod. Pokračovalo sa vo vyrovnanom boji, ani jeden tím sa nedostal do brejku. Na druhom technickom oddychovom čase mali mierne navrch hostia a vyhrávali 16:15. Po time si Slováci dobre neprihrali a hostia získali brejk - 15:17 a time Slovensko. Slováci vyrovnali po bloku Piovarčiho - 18:18. Pri Ogurčákovom servise získali Slováci aj ďalší bod a Bencz upravil na 19:18. Potom ukázali domáci volejbalisti výbornú hru v poli a Ogurčák technickým útokom získal dôležitý náskok - 23:21. Následne zablokoval Čechov Kohút a mali sme setbal - 24:21. Hneď prvý využil so šťastím Kohút a Slováci ho vyhrali 25:21.

V druhom sete bol stav vyrovnaný, Nemec útokom po čiare vyrovnal na 6:6 a po bloku Diviša Slováci viedli 7:6. Na prvom technickom timeoute viedli Slováci 8:7. Do brejku sa ako prví dostali Slováci a po Nemcovom ese o pásku viedli 13:10. Česi znížili na 13:12, keď po dobrom Bartošom servise zaútočil nahrávač Boula a po ese Bartoša bolo 13:13. Time Slovensko. Adam Bartoš dal po oddychovom čase ďalšie eso a hostia viedli 14:13. Na druhom technickom time však Slováci mali opäť brejk, keď sa šikovnou ulievkou prezentoval Nemec - 16:14. Slováci získali zásluhou Nemca aj ďalší bod a viedli už 17:14. Potom sa krásnym jednoblokom prezentoval Skladaný, Konečný dal aut a Slováci sa pri Kohútovom servise dostali do vedenia 20:15. Česi v závere ešte znížili o dva brejky a po Konečného útoku bolo 22:20. Na ihrisko prišiel prvýkrát Štokr. Slováci vyhrali druhý set tak ako prvý 25:21.

V treťom sete nastúpil miesto Diviša na smeči Sopko. Česi viedli 4:2, ale Slováci po príkladnej bojovnosti a skvelej hre v poli otočili na 5:4. Na prvom technickom timeoute viedli hostia 8:7. Hostia potom získali dva body po sebe a za stavu 7:10 si kouč Gulinelli vyžiadal timeout. Slovákom sa v tejto fáze duelu nedarilo a hostia sa dostali už do vedenia 15:10. Domáci volejbalisti však bojovali o zisk setu a Bencz znížil na 14:16. Po bloku Zaťka bolo 18:20 a nádej na zvrat stále žila. Po útoku Bencza ešte stúpla, pretože bolo už len o bod - 20:21. Po útoku Štokra do autu bolo vyrovnané 22:22 a záver už bol v réžii Slovákov. Pri servise Ogurčáka si Slováci vypracovali mečbal - 24:22. Hneď prvý využil Sopko a Slováci vyhrali tretí set 25:22 a celý duel 3:0.

Slovensko - Česko 3:0 (21, 21, 22)
Zápas trval: 80 minút, rozhodovali: Porvazník a Höger, 400 divákov.

Zostavy:
Slovensko: Skladaný, M. Nemec, Kohút, Piovarči, Ogurčák, L. Diviš st., libero Ondrušek (Bencz, Zaťko, M. Sopko st.). Tréner: F. Gulinelli.
Česko: Boula, D. Konečný, Mach, Michálek, A. Bartoš, Michálek, Široký, libero Kryštof (Zajíček, Hudeček, Štokr). Tréner: Z. Šmejkal.

Hlasy po zápase:
Flavio Gulinelli, tréner SR: "Som spokojný nielen s výsledkom, ale aj s hrou. Zápasy s Českom splnili svoj účel, otestovali sme si viacero variant a verím, že nás na dôležitý kvalifikačný turnaj dobre pripravili. Hrali sme veľmi koncentrovane a hoci to bolo náročnejšie ako v sobotu, dokázali sme otočiť aj nepriaznivé stavy. Máme ešte na čom pracovať, ale myslím, že sme položili veľmi dobrý základ, hráči idú na sto percent a verím, že budeme na turnaj dobre pripravení."
 

Vyberte región